1. obavijest - Zagreb, lipanj 2009.

Poštovane kolege,
XVII. ROMEC održava se u Zagrebu od 24. do 27. svibnja 2010 u prostorijama Muzeja Mimara, Roosveltov trg 5, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Glavna tema XVII. ROMEC-a je

Rimska vojna oprema u pogrebnom kontekstu

Konferencija s radom započinje u ponedjeljak, 24. svibnja u 9 sati, a završava u četvrtak 28. svibnja navečer. Predviđena je jednodnevna ekskurzija u srijedu 26. svibnja s posjetom legijskim logorima Tilurium i Burnum u hrvatskom dijelu rimske provincija Dalmacije.

Povodom XVII. ROMEC-a organizirana je izložba „Rimska vojna oprema u Hrvatskoj“ koju će sudionici konferencije imati priliku posjetiti u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Kotizacija za konferenciju iznosi 120,00 Eura i u nju su uključeni materijali skupa, jednodnevni izlet i posjet izložbi „Rimska vojna oprema u Hrvatskoj“ i katalog izložbe.

Službeni jezici konferencije su hrvatski, engleski, njemački, talijanski i francuski.

Prijave referata i postera se primaju do 1. 12. 2009. godine. Prilikom prijave treba poslati i kraći sažetak (ca. 1000 znakova) koji će biti objavljen u materijalima konferencije. Za referate je predviđeno trajanje od 15 minuta s diskusijom od 5 minuta. O prihvaćanju pojedinih referata raspraviti će Organizacijski odbor kolokvija.

Molimo Vas da za prijavu i daljnje informacije posjetite našu web-stranicu http://romec.ffzg.hr/ ili kontaktirate članove radne skupine:

mr. sc. Domagoj Tončinić
Odsjek za arheologiju
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
HR-10000 ZAGREB, HRVATSKA
E-mail: romec@ffzg.hr

mr. sc. Ivan Radman-Livaja
Arheološki muzej Zagreb
HR-10000 ZAGREB, HRVATSKA
E-mail: iradman@amz.hr

Do skorog viđenja u Zagrebu, srdačan pozdrav

Prof. dr. sc.Mirjana Sanader
Odsjek za arheologiju
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

i

Ante Rendić-Miočević, ravnatelj
Arheološki muzej Zagreb